Het is allemaal een beetje laat, maar onlangs realiseerde ik mij, dat er sprake is geweest van een vergezelling op onze reis van een super hippe video camera. Bovendien is dit tuig verschillende malen in gebruik geweest aldaar. De teepjes bleken namelijk bij nadere beschouwing gevuld te zijn met beelden van onze reis. Uiteraard hoeft geen betoog, dat het bijzonder interessant materiaal voor ons was. Wat overigens niet automatisch inhoudt dat het voor onze lezertjes ook interessant is. Desondanks heb ik de beelden op DVD gezet en er daarna een klein aantal net zo hard weer afgehaald om ze klaar te maken voor hun reis naar de krochten van YouTube, alwaar ze dus nu a plein publiek zijn op te diepen bij de gratie van onderstaande handige links.

Wederzijdse interesse baviaan vs mens. Het verschil zit hem in de details. De mens observeert met de camera en de baviaan denkt waarschijnlijk daarna; ik heb het wel gezien en ik ben er nu klaar mee.

Slechte olifanten footage, maar lekker wel mijn footage. Dit alles opgenomen in Pendjari noord Benin. Na deze opname kwamen de 2 enorme stieren gezamenlijk verhaal halen bij ons, omdat wij te dichtbij kwamen. Dit resulteerde in een sprint van deze 2 richting ons en onze Daf. Hiervan is geen footage omdat ik toen nogal druk was om me uit de voeten te maken hetgeen sinecure was, aangezien de Daf  aanmerkelijk minder snel op gang kwam de twee jongens in kwestie.

Met veel publiek (omdat de kaartjes gratis waren),wordt hier een totaal veruïneerde band verwisseld in noord Benin. Overigens moet hier wel gemeld worden dat er veel mensen hun hulp hadden aangeboden. Hulp hadden we niet nodig dus, toen werd er maar gekeken. Het was dus een zware edoch wel gezellige middag.

Mahama en Wabi spelen onze verse djembé's in Ouagadougo, Burkina Faso. Dit greep plaats na de eerste opspanning van het de frisgeschoren runderhuid. Je handen gaan hier erg van stinken.

De kroks in Sabou, Burkino Faso, waren zo lui, dat je er niet echt angstig voor ze hoefde te zijn. Ze kwamen niet verder dan 10 a 20 meter van de waterkant. Speciaal blijft het natuurlijk wel zo zonder solide Artis hekken.

Er waren van die dagen, dat je niet al te veel kilometer reed. Op veel plekken was de Daf gewoon te groot en was er ook geen mogelijkheid om het obstakel heen te rijden. Het obstakel dient dan geëlimineerd te worden. Op het moment van het filmpje was ik nog niet in het bezit van een setje machetes en moest ik het probleem met de ordinaire oud-Hollandse bijl te lijf gaan. Dit wapen is in vergelijk met een machete, een onhandig "van dik hout zaagt men nog niet eens planken" attribuut. Uiteindelijk biedt in zo'n situatie de lier uitkomst, zoals in dit filmpje is te zien.

Hier enkele stukjes piste rijden met Daf in Pendjari. Gewoon even om een indruk te krijgen.

 

Mahama Is hier aan het bekijken of hij definitief een punt kan zetten achter een stukje djembéproductieprocesgebeuren, zodat hij tot uitlevering over kan gaan van het materiaal...

Binnenkort eens kijken over er nog meer interessant spul te vinden is op de teeps.. Ik zal trouwens  ook snel de routes in google earth formaat uploaden..

Tracks en Waypoints

En hier zijn ze dan, de routes en waypoints. Ik heb ze allemaal omgezet naar Google Earth formaat, aangezien er veel mensen geen navigatie software op de PC hebben staan. Google Earth daarentegen is steeds meer op de gemiddelde (Nederlandse) PC te vinden aangezien het gratis is. Soms is bij maximale zoom een dubbele lijn te zien. Dat betekent dat we daar meerdere keren langs zijn gereden. En een paar stukjes zijn 'missing' ivm het falen van de elektronische apparatuur. Alle routes zijn aan elkaar geplakt en per maand in gedeeld. Het enige wat nu verder dus nodig is, is Google earth downloaden en installeren.

Tot en met december 2007

januari 2007

februari 2007

maart 2007

april 2007

mei 2007

juni 2007

juli 2007

augustus 2007

De routes in googlemaps voor de googleearth ontbeerders

 

Tot en met december 2006

januari 2007

februari 2007

maart 2007

april 2007

mei 2007

juni 2007

juli 2007

augustus 2007

september 2007

En alle interessante en niet interessante waypoints.