28-4-2008

Zo dat was een  tijdje geleden. Dat komt natuurlijk niet in de laatste plaats vanwege het feit, dat er heel veel werk is blijven liggen in het jaar van afwezigheid. Daar gaan we de komende tijd voorzichtig verandering in brengen. Om te beginnen met het de mededeling dat er een Volvo te koop is. Nee, nou niet gelijk afhaken of jezelf naar de winkel spoeden om over te gaan tot de aanschaf van een ruitjesbroek, golfclubs of labrador (zwart). Het betreft namelijk de Volvo van een bevriende trucker, die na zijn avontuur in de UkraÔne de truck niet meer gaat gebruiken. Het is een 4 wiel aangedreven truck met mechanische lier. De zogenaamde Volvo Viking.

 

Er is een kans dat hij op het volgende Willystreffen te vinden is, maar mocht er interesse zijn, is er altijd de mogelijkheid contact op te nemen met de eigenaar. En wel op de site www.lowgear.org. Ikzelf ben mezelf weer mentaal te bezigen met mijn eigen truck en heb nadat ik de dieseltank verwijderd had, wederom de haakse slijpschijf ter hand genomen zoals te zien is op onderstaande foto's. De dieseltank is opgestuurd te modificatie, zodat er een mogelijkheid is om een doorgang te maken van de cabine naar de shelter. De dieseltank stond namelijk ietwat in de weg.

Excuses voor de waterige foto's, maar deze zijn met de telefoon en niet de reguliere camera genomen, maar het gaat om het idee. De auto is hiermee gelijk 200kg lichter geworden, daar komt natuurlijk ook weer het nodige voor terug. Kortom we gaan weer verder met de bouw, aangezien de boel nog niet klaar was toen we de vorige keer naar Afrika afreisden.

Instant update;

De tank is binnen;

Met ontluchting, elektrische niveaugever en een vuldop, die straks van buiten te bereiken is. Uiteraard pas een en ander niet op zijn oude plek en moet er dus wat  aangepast worden.

5-6-2008

De tank is op zijn plekkie gezet en met sjorbanden tegen de shelter aan getrokken. Voor de non-hobbyisten onder ons; deze zijn tijdelijk. Er is een keurig gaatje in de bak gemaakt voor de doorvoer van de kogelkraan. Deze wordt straks aangesloten op de standaard dieseltank, zodat het niet meer noodzakelijk is o de dieselolie van de ene tank naar de andere tank over te pompen. De tanks zal helemaal worden ingebouwd in de shelterverlenging.

De tank is onder andere ook verbouwd om een doorgang mogelijk te maken van de cabine naar de shelter en de cabine. Voor het gaatje in de cabine heb ik maar weer eens mijn veel gebruikte haakse slijpschijf ter hand genomen. Zoals te zien is op de foto moeten nog wel de stroomdraadjes omgelegd worden. Maar we hebben wat dat betreft wel voor heter vuren gestaan. Voor het gat in de shelter bood de decoupeerzaag uitkomst. De doorgang komt precies boven het bed uit.

Ja en toen werd het tijd om de vloer van de bak te verlengen. Staal is zeer duur, dus ik gooi niks weg. Derhalve heb ik het vers verwijderde kopschot veroordeeld tot donatie van het vereiste materiaal t.b.v de bakverlenging. Kortom weer veel werk voor mijn haakse slijpschijf. Afijn er  zijn de nodig schijfjes doorgegaan, maar dat was altijd nog goedkoper dan het staal kopen.

En alle partjes moesten ook weer aan elkaar gelast worden, wat ook de nodige elektrodes consumeerde. Desondanks slaat de financiŽle weegschaal met betrekking tot de ingeslagen weg zwaar positief uit. Ja en die centjes worden natuurlijk weer gereserveerd voor het volgende tripje.

Het kopschot leverde niet genoeg materiaal voor het tussen stuk en dus moest de lokale ijzerboer toch nog gevisiteerd worden. In een rit heb ik gelijk het nodige aluminium koker profiel meegenomen.

Zodat ik op zeer korte termijn de volgende stap kan maken nl het framewerk opbouwen naar de cabine toe.

volgende