Een dagboek van idee tot en met de reis naar Afrika en terug en alles wat daar tussen zit. Er zal dus steeds sprake zijn van uitbreiding, toevoegingen en ook voorvoegingen.

Voor een toevoeging van een technisch hoekje wil ik de lezertjes vragen, ernstig uit te kijken naar een werkplaats handboek. Deze heeft ook het voorrecht om met ons op reis te gaan. Gaarne ontvangen wij tips of een aanbieding. Inmiddels hebben we nu dankzij Joop ( van Dam, Bennekom) het nodige aan YA4440 materiaal. Maar hier kan je nooit genoeg van hebben. We hebben nu het 1e en 3e echelons onderhoud ingescand en gemaakt tot acrobat documenten, alsook het onderdelenboek van de ya4440. Het eerste echelons onderhoud is hier verkrijgbaar! (13,5mB)

Ik moet toch nog eens goed nadenken, waar hoe en wanneer het idee feitelijk geboren is, ook hier speelde een DAF een grote rol... Kortom een voorvoeging (3 december 2002)

Nl., een DAF MB200

maarreh:

Eindelijk is het dan zo ver. De meest concrete stap in de aanloop van het project, is gemaakt..

De aanschaf van een echte DAF YA4440!!.

We zijn jaren op zoek geweest naar zo´n ding en het was al die tijd niet gelukt. Voorwaarde voor een retourtje Zuid-Afrika is natuurlijk een goede 4 wheel drive en daar lag nou precies de moeilijkheid. Je kan natuurlijk wel eenaanschaffen, maar dan moet je wel ongelooflijk van sleutelen houden en toch ook wel een beetje een thrill-seeker zijn. Wij gingen dus voor de DAF YA4440, omdat wij wel van sleutelen houden, maar niet op reis gaan om in die behoefte te voorzien. Hoewel wij dus voor het avontuur gaan, past hierin geen LaRo of iets dergelijks.

foto: www.leavesley.com ( geldt ook voor de landrover)

Een DAF YA4440....

Dit is een militaire variant op de DAF 1800 en is geproduceerd van 1978 tot en met 1981, waarbij aanpassingen zijn gemaakt , zoals oa een vierwielaandrijving. Op de achteras is er geen sprake van dubbellucht, wat de terreinrijeigenschappen ten goede komt. Bovendien is de cabine voorzien van een schuttersgat, waarmee we nu echt een handvat hebben om het fileprobleem mee te bestrijden. Jammer is echter, is dat deze oplossing geldt voor een beperkte radius met als middelpunt de YA4440. Een grotere actieradius geldt voor de mobat uitvoering.

Deze uitvoering laat zich echter zeer moeilijk combineren met een camper. Deze uitvoering valt dus af, ondanks het feit, dat men met een 105 mm houwitzer overtuigende argumenten in huis heeft.

Wij hebben dus voor een meer praktischer oplossing gekozen, in de vorm van een Fokker shelter.

Jammer is echter wel, dat op deze foto, die overigens is weggekaapt bij Fokker special products, de shelter geplaatst is op een verkeerde automobiel, zijnde geen

.

Beroerder is eigenlijk wel, dat het hier een soort Mercedes betreft en dat je zou kunnen zeggen, dat de geschiedenis hier op herhaling gaat. Fokker is niet altijd even kieskeurig geweest voor wat betreft haar klanten. Maar goed, dit geeft een nogal vertekend beeld van de shelter. Ik wil dan ook graag hierbij kanttekenen, dat op een YA4440, het geheel ineens wel klopt.

Wij zijn dus naarstig op zoek naar een Fokker shelter, omdat de YA4440 uitstekend uitgerust is, om deze te vervoeren. Bovendien is de shelter beter geschikt om bedden te herbergen dan de loop van een 105 mm houwitzer.

 

verder

eXTReMe Tracker