Zo we zijn lekker naar Willys Treffen getogen met een sappige keelpijn en loopneus. Het weer was zeer goed, dus het hinderde op dat moment nog niet erg. En na een stopover halverwege in Leverkussen kwamen we rond een uur of 1 aan. Na 2 rondjes over het terrein gereden te hebben, hadden we een mooi plekje aan de rand van het terrein met de achterkant aan het bos.

 

Veel bekenden waren weer aanwezig en het treffen werd ditmaal opgeluisterd met zowaar 5xYA4440's. En het samenzijn kon beginnen. Stijf van enthousiasme was ik dit keer niet, omdat ik het gevoel had, dat de keel almaar dikker en pijnlijker werd. Gelukkig was het schitterend weer en is zo'n grieperige gevoel beter te dragen. Het is een mooie gelegenheid om ideeŽn en ervaringen uit te wisselen. Dit keer was de minder leuke mededeling, dat de ANWB het carnet de passage niet meer wenst te regelen m.i.v september 2005. We zijn nu aangewezen op de ADAC waar het bij schijnt, dat de borg voor Egypte ( ons eerste Afrikaanse land op de route) op 30.000 EuroDollar gesteld is. Uiteraard wordt dat door ons in geen 30.000 jaar gestort. Stelletje Tsjernodebielen!   En wat doet de regering???? Helemaal niks! Afijn, het wordt je op deze manier wel extreem moeilijk gemaakt om 'onze' wereld te exploreren. We moeten hier dus nog een oplossing voor vinden. Te denken valt daarbij aan de boot ( op de boot moet je toch ) naar Djibouti of zoiets en moeten die Egyptenaren het zonder ons doen. Is hun eigen stomme schuld! Nu moeten ze het zonder ons doen!

Zondag 4 september moesten weer i.v.m. het werk op maandag weer richting huis. Eigenlijk een dag te vroeg, omdat het zo wel een heel kort feestje is. Aan de andere kant voelde ik me die dag helemaal niet zo Bie. Dus toch maar ingepakt en weggegaan. De terug reis ging voorspoedig. Toch wel lekker zo'n mooie DAF 95 luchtgeveerde stoel. We reden door het glooiende landschap en daarom moest de DAF er af en toe redelijk aan trekken bij het omhoog gaan en ging uiteraard als een raket naar beneden. Op een zeker moment realiseerde ik me, dat deze cyclus aanhield in het vlakke landschap 20 km voor Venlo. Kortom ik raakte vermogen kwijt en zakte dan terug naar 50 km en dan kwam hij weer terug op de 75. Dus maar even gestopt bij een ADAC paal. Maar de ADAC weigerde me te helpen zonder voorrij kosten van 500 Euro. Ze doen alleen personen auto's van ANWB leden en geen campers. Ik dacht toen, die laatste 10 km naar grens doet ie het ook nog wel, aangezien het probleem mij zeer bekend voorkwam. Ik heb dit met de DAF MB200 bus ook al een paar keer gehad. Maar ja, als tijdelijk zwaar invalide, moet je dit gesleutel toch echt uit je op dat moment wat minder handige handen geven. Bij de grens aangekomen, gelijk de ANWB gebeld en die helpen wel! Binnen 5 minuten kwam er zo'n gele kar inclusief deskundig chauffeur aan. Ik ben blij dat ik geen Duitser ben.

Overigens de 2 gasten die op de rechter foto hierboven, die tegen mijn linker en rechter voorwiel aan lopen te rijje, waren 2 Litouwse vrachtwagenchauffeurs, die de kundige ANWB meneer opdringerig zaten te voorzien van ongevraagd advies. Mijn respect voor deze ANWB man steeg derhalve naar schier onmogelijke waarden, omdat de kwaliteit van zijn werk en zijn goede humeur er niet zo onder leden als bij mij. Afijn, algauw werd mijn vermoeden bewaarheid en hadden we hier met een aloud probleem van doen. Algengroei in de dieseltank. De eerste keer dat ik dit hoorde en toen ook dit probleem had, geloofde ik mijn oren niet. Maar een NZH monteur vertelde toen, dat er een soort alg kan overleven en zelfs kan groeien in dieselolie. Het is een soort dikke donkergrijze snot. Je hebt hier natuurlijk het meeste last van bij een auto die vaak voor langere tijd stil staat. En aangezien dit een karretje is, dat niet voor het gebruikelijke woon werk verkeer gebruikt wordt.....Ook deze ANWB man kwam met het mij al bekende verhaal. Het groffilter aan de tank zat potdicht. Schoonmaken en daarna een ontluchten, kortom een uur werk en ik kon weer rijden. De tank moet wel weer schoongemaakt worden. Ik kan iedereen in dezelfde situatie dus wel aanraden om de ontluchting procedure door nemen. O ja en de accu's checken, want zonder goede accu's; geen ontluchten .

28 september 2005

We zijn nu alweer bijna een maand verder en ik realiseer me eigenlijk nu hoe rap de tijd gaat en hoe weinig ik heb kunnen doen. Mijn hand begint nu wat bruikbaarder te worden. En ik zal binnenkort maar weer  eens beginnen met de werkzaamheden, waarbij bagger gemeden wordt. De dieseltank schoonmaken gaat dus nog niet, omdat het nog een forse open wond betreft. Maar met verband als buffertje, gaan we er weer voorzichtig tegenaan. Vorige week viel mijn oog op een paar leuke lampjes bij een bezoekje aan de Brezan in Nijkerk. Het viel mij namelijk op dat het hier een stel wel heel ongebruikelijke 24 volt lampjes betrof. Althans ongebruikelijk voor de gemiddelde luxe auto onderdelen toko. Vandaar, dat hij ze zwaar in de aanbieding had gedaan, denk ik. Want personen uit zijn reguliere klantenbestand, hebben die dingen natuurlijk al heel lang links laten liggen.

Ze deden me erg sterk aan de blue illuminators van Hella denken en heb ze derhalve gelijk maar gearresteerd. Het is weliswaar niet de bedoeling om 's nachts te gaan rijden, maar als het onverhoopt noodzakelijk is, dan is het natuurlijk wel prettig dat men de beschikking over een puist licht heeft. Vandaar. En dit monteren van de lampjes nu, is zo'n typisch klusje waartoe ik wel in staat ben.

Gepeuter met draadjes en dergelijke moet ik doen, als ik weer wat beter in staat ben om met mijn vingertjes in gaatjes en smalle doorvoertjes te peuteren. Ik ben dan ook in staat om ze uit te richten. Maar goed, we gaan weer proberen het tempo er in te krijgen. Ondertussen is er al 2x een grote lading door de bibliotheek afgedankte boeken voordelig aangeschaft. En er volgen er nog meer. Er wordt ondertussen naarstig geÔnformeerd naar de mogelijkheid tot verscheping van de truck en ons op een boot naar Afrika. Waar en wanneer (voorbij Egypte of niet) is natuurlijk afhankelijk van het carnet en de boot.

verder