Een update... Langzamerhand krijg ik alles weer een beetje in "de vingers".. De implicaties en complicaties van het verlies van een stukje vingergebeuren is aanzienlijk groter geweest dan ik ooit had kunnen denken. Na de operatie gaat het aanzienlijk beter en ben ik langzaam in staat om mijn hand steeds beter te gebruiken. Toch wel belangrijk als je verder wilt met het project. Alleen geldt wel, dat het slechts zo is bij de juiste temperatuur. Kou stelt mij onherroepelijk op non-actief. En aangezien het winter en dus koud is ( en al helemaal het staal van de truck), kan men stellen dat hier sprake is van een zg vertragende factor. Dit heeft ook wederom zijn gevolg voor het vertrek. Maar dat zijn we inmiddels al gewend en zullen dat gelaten over ons heen moeten laten komen onder de strikte voorwaarde, dat uitstel niet per definitie afstel betekent. De truck is nog niet helemaal klaar en ik dus ook niet. We gaan dus gewoon onverdroten door met de voorbereidingen. Een van de eerste redenen voor de vertraging, was destijds toen het project flink op stoom lag, dat de toenmalige kompaan, koudwatervrees kreeg en op het moment suprème en afhaakte. We besloten toen te wachten tot de kinderen zelf hun broek op zouden kunnen houden ( kunnen ze dat ooit??) zodat Andrea en ik samen aan deze onderneming konden beginnen. De aanvankelijk indeling was natuurlijk gebaseerd op slechts 2 reislustige mannen. Nu vatte bij mij het plan om de indeling te veranderen naar een meer logische echtpaar indeling. Dit omdat ik nu toch de tijd heb en dit lekker binnen in de shelter kon doen alwaar ik middels Webasto gecombineerd met een thermostaat, de temperatuur heel wel onder controle had.

 

De grote ont-kompaning

Dus de bankjes en het stapelbed onttakeld. Voordeel is, dat je bij zo'n operatie gelijk de dingen waar je niet over tevreden was, in het projectje mee kan nemen. Over vinyl vloerbedekking was ik sowieso niet erg te spreken. De ijskast moest verhoogd worden en voorzien van ventilatie en het elektriciteitsnet opnieuw aangelegd. En er moest plekje komen voor de 3e reisgenote. We gingen dus voor een tweepersoons bed en een ruime, weliswaar geen 4-persoons, zit!

Aanvang van slaapgelegenheid                                                             koelkastplateau en ventilatie

Dus het begin van een twijfelaar gemaakt en de ijskast op een plateau. De afgelopen reis viel het op, dat de koelkast slecht zijn warmte kwijt kon, dus heb ik de wand daarachter voorzien van een ventilatierooster. Ook heb ik ventilatie aangebracht onder het bed. Zowel links als recht. En er is nu een ventilatierooster in de toiletruimte of zoals je de laatste tijd steeds vaker hoort: 'de natte groep'. Wij gaan echter proberen deze droog te houden.

En een ruim bemeten zithoekje met een  enorme bergruimte en breedte van 80 cm.

is nu 10cm smallerder                                         NASA schuim matras

De lattenbodems waren met 80 cm niet te plaatsen in een twijfelaar, dus daar heb ik de slijpschijf doorgehaard en voor de latten natuurlijk de houtzaag. Alles is vervolgens met 10cm ingekort, lasapparaat uit het vet en presto, 2 lattenboda van 70 cm elk. En de oplettende lezertjes hadden dat natuurlijk al bij een elkander opgeteld en waren vervolgens tot dé twijfelachtige uitkomst gekomen. En fris verfje en eikenhout laminaat om het geheel af te maken. Helaas waren de matrassen, die we al hadden, natuurlijk onbruikbaar en niet zo makkelijk op maat te maken als de lattenboda. Daar moest een nieuwe voorkomen. Nou schijnen matrassen met NASA-schuim de ultieme slaapervaring te verzorgen en het ligt inderdaad niet verkeerd. We hebben dus nu ons bed voorzien van een dergelijk matras. Laat de grapjes nu maar tot ons komen.  De solar regeling is inmiddels op hemelsbreed 30cm van de accu's geplaatst en dat plus de omvormer maken, dat we nu de stofzuiger kunnen laten draaien op de accu's. Waarbij zij gekanttekend, dat dit onder brommend protest van de omvormer geschiedde, die zich desondanks van zijn taak op dat moment bleef kwijten. Geestig detail was, dat deze ( de stofzuiger ) langzamer op toeren kwam dan gebruikelijk. De stopcontacten zijn onder andere geplaatst op 2 strategische plekken in de stoel, zoals te zien is op de foto hierboven.

In het kader van de beperking van de spanningval, zijn kabels dubbel uitgevoerd.  Het resultaat is, dat het hele systeem probleemloos blijft draaien bij volle belasting en zonder zon. Zo en nu moet er nog een tafeltje geregeld worden en een extra raam en dan beschouw ik de woonruimte als zijnde klaar. Verder waren er natuurlijk ook aan de buitenkant de nodige zaken te regelen, zoals een verfje en wat grendels. Dit is voor mij wel te doen onder het toeziend oog van een zogenaamd warmtekanon. Zogezegd zogedaan en het geheel is nu weer wat roder geworden zoals op de foto is te zien. De dieseltank is nu helemaal uit het zicht onttrokken en er is een hoop afsluitbare bergruimte bijgekomen. Ik hoop van ganser harte, dat we binnenkort weer 'buiten' weer krijgen.

Oja, om die irritante pop-ups voor jullie te vermijden, heb ik met ingang van heden de Netbasic teller van de pagina gehaald. Tellertje is leuk maar pop-ups niet. Ik kwam hierachter op het moment van het testen van de update. En het bleek dat deze narigheid veroorzaakt werd door NetBasic, die sinds de overname op een vervelende manier  'mijn' huispagina met zijn/haar aanwezigheid opluisterde. Tsja, en ik benader mijn eigen pagina natuurlijk niet zo vaak via het internet. Vandaar de late reactie.

8-3-2006

De serie lampen bovenop de cabine zitten daar natuurlijk niet alleen ter decoratie, maar ook ter productie van een enorme hoeveelheid licht en moeten dus aangesloten worden. Dat werk heb ik van het weekeind ter hand genomen. Ik heb gelijk de gelegenheid ter baat genomen om mijn verjaardags cadeautje op het dak te monteren en aan te sluiten. Aangezien ik rondom op Michelins rijd, kan ik het voor mijzelf wel verantwoorden om het mannetje op het dak te zetten en ook aan te sluiten.

De lampen (en Michelin mannetje) staan hier in de-lage-stand-mode. Dit is heel erg hypie tegenwoordig en daar doen we dus ook aan mee. Geen grootlicht-foto, want als je ze die inschakelt, is door de enorme hoeveelheid licht geen fatsoenlijk foto te maken. Note: Het Michelin mannetje kent maar één stand, nl de lage en is dus geen groot licht.

Tijd om de PTO vanuit de cabine in te kunnen schakelen. Links zijn de spulletjes (exclusief 5 meter luchtleiding), die nodig zijn om dit doel te bereiken. Luchtcilinder, 24 volt luchtklep en koppelingen. En rechts is de pneumatische cilinder gemonteerd op het chassis en PTO. Ik heb de leiding naar voren getrokken en links langs de kilometerkabel de cabine in getrokken. De luchtklep is bij de zekeringkast gemonteerd in de buurt van de motorrembediening en de schakelaar incluis controle lamp zijn in het daarvoor gestanste gat geplaatst, dat daar zit voor hetzelfde doeleind in de YAK4440, rechts van het midden van het dashboard.

19-3-2006

Ben ik toch soms toch een sufferd. Heb ik de pneumatiek ten behoeve van de inschakeling van een stukje PTO gebeuren ingebouwd, werkt het niet zoals het zou moeten. Inschakelen wel, maar uitschakelen niet omdat ik in mijn enthousiasme een luchthoorn klep heb gebruikt. Probleem hierbij is natuurlijk, dat ik de boel wel in kan schakelen, maar niet uit. Bij de eerste maal luchtdraaien om te het geheel te testen hoorde ik hem bij het inschakelen, maar niet bij het uitschakelen en toen viel het kwartje meteen. Ik ben toen later naar de pneumatiekboer getogen en heb daar een 24 volt klep met ontluchting (hieronder rechts) aangeschaft. Deze schakelt sneller af dan de officiële DAF luchthoorn klep (hieronder links).

Het uitschalen gaat nu tenminste gepaard met een enorme zucht. En dat is precies wat ik ook doe na gedane zaken. Dus dat is goed.

Ik ben op een gegeven moment naar de caravaanboulevard in Heerhugowaard getogen, ondanks dat we de daar natuurlijk niet helemaal thuishoren. Maar goed je hebt in campers alsook in caravaans natuurlijk wel handige gadgets die wij ook kunnen gebruiken. Een daarvan is het profielen setje, waarmee een tafel met een beweging aan de wand kan hangen. En wat natuurlijk belangrijk is, er ook wederom weer vanaf halen zodat het tafelblad gebruikt kan worden ter complementering van een bed.

Rechts ons zitje waarvan wij in tijd van nood, zoals daar zijn logees en echtelijk ruzies, een bed van kunnen maken. Best wel belangrijk dus. Op de dieseltank heb ik ter bescherming van deze tank een grote plank neergelegd. Hierop kan ik de fietsen overheen schuiven, zonder dat ik de sporen in mij tank maak, zoals te zien is op de foto's hieronder. Er is inmiddels sprake van een enorme extra bergruimte.

v

De fietsen gaan dus ook mee. Die tweede proppen we er nog wel bij en dan houden we nog genoeg ruimte over voor spullen als spades, voortent koevoet, bijl, etc etc..

29-4-2006

Jee bij weigering van mijn noodboek ben ik gelijk wel wat onthand zeg. Alles staat er op en je kan niks meer doen zonder dat ding, in ieder geval geen updates bijplaatsen. Gelukkig ben ik een backuptijger en ben weer computergezien met behoud van data in de lucht.

 Zo we hebben een hefbrug aangeschaft. Kunnen 2 auto's op en ook onder, zodat er wat extra ruimte in de loods komt. Bijkomend voordeel, is dat de DAF er ook op kan en ook -niet onbelangrijk - geheven kan worden. Dus de laatste tijd heb ik niet zoveel tijd in de DAF gestoken.  Zeg maar een soort van diepte investering in de DAF. Afijn de brug betreft een Koni brug en heeft een tijdje buiten gelegen, waar ze over het algemeen niet erg van opknapt is. Aan de andere kant is dat wel wel handig, zodat je dat ding niet opbouwt en er daarna achterkomt, dat hij alsnog uit elkaar moet om de verschillende componenten op te knappen. Eerst is de brug uitgelijnd en op zijn plek gezet. Millimeter werk en ondoenlijk zonder een  heftruck. Hij staat als een huis maar nog niet vast. Ik heb de hydraulische cilinders verwijderd, zodat ik ze kan voorzien van nieuwe rubberen keer ringen. Het verkrijgen van reserve onderdelen is dus niet echt een probleem. Wel een probleem is dat alles zo ongelooflijk zwaar en onhandelbaar is.

Potverkaatje, wat is alles toch ongelooflijk vies. Wat trouwens ook niet hielp, is dat bij het indrukken van de cilinders, netto zo'n 10 liter door de zaal heen spoot. Een ideale trainingsfaciliteit nu voor de Nederlands kernschaatsploeg. Gelukkig betreft het hier een vloeistof dichte vloer. Trouwens, nu de heftruck toch hier stond, heb ik gelijk even de kans benut om het motorframe op te tillen, zodat deze op een solide plastic ondergrond geplaatst kon worden. De tijdelijke oplossing in de vorm van 2 plankjes had zijn langste tijd gehad.

De bedoeling is ook, door de onderkant van de shelter af te werken met dit plastic, deze niet meer gezien word als een een shelter die door twistlocks op zijn plek wordt gehouden. Dit natuurlijk om de volgende keer gezeik aan de Marokkaanse grens te voorkomen. De twistlocks zijn al bijna niet mee te ontdekken en dat is goed. De heftruck kan in ieder geval nu weer terugkeren naar zijn basiskamp  en kan deze jongen zich weer richten op de brug en eventueel wat details van de DAF. Ik ben op dit moment zwaar op zoek naar een extra raam voor in de shelter. En nog wat kleine dingetjes. Want we zijn aangeland in het detail tijdperk. Grootste dingetje wat er staat te gebeuren naast het raam is een hijs installatie tbv reservewielen. Verder gaan we onze aandacht richten op de plaatsbepaling van de schilderijtjes etc..

verder.