Ja het was een beetje stil, maar ja echt veel was er niet te melden. Vanwege de opzegging van de huur van onze loods was ik erg druk met verhuizing, of eigenlijk meer de voorbereiding daarvan. Belangrijk en tevens cruciaal daarbij was natuurlijk de hefbrug waar 2 auto's op, en ook onder kunnen staan. Daarmee zijn een hoop vierkante meters mee gewonnen. Echter, alles moest gereviseerd worden en enkele onderdelen aangeschaft en weer andere ernstig opgelapt. Ondanks dat het hier een Koni brug uit het jaar des Heren's 1969 betreft, is het grootste probleem niet het verkrijgen van de onderdelen, maar eigenlijk meer het verkrijgen van de juiste. Afijn, uiteindelijk een complete revisieset voor de hydraulisch cilinders gekregen en toen was het mogelijk om aan dit voor mij o zo noodzakelijke traject te beginnen. Het kostte me uiteindelijk een rug ( geen geld), bloed zweet maar gelukkig geen tranen, maar het resultaat mag er wezen. Waarbij de 0,0 hydraulische olie-verlies mij toch wel tot grote tevredenheid stemde. Er moet nu in de loods nog een gedeeltelijke eerste verdieping in gebouwd worden en dan kan de boel verhuisd in 2 weken. Daarna kan ik DAF gezien de puntjes op de I zetten.

Als het zover is, moet de de DAF achteruit de loods ingereden vanwege de beperkte ruimte. Daarom moest ik voor de verhuizing nog het raam boven de eettafel inbouwen. Straks staat namelijk een caravan langs de Daf en kan ik er derhalve niet meer bij. Noodgedwongen dus toch ook nog even met de Daf aan de slag. Ik had een leuk raam gescoord ( nogmaals; erg ingewikkeld als het niks mag kosten), maar helemaal tevreden was ik daar toch niet over. Als ik hem in een passend gat in de wand zou leggen, zou die zeker zo'n 3 cm buiten de shelter steken. Uiteindelijk heb ik van verschillende aluminium hoekprofiel een frame gemaakt, waarbij het raam nu in de wand valt.

Het kraantje voor het optakelen der reserve bandjes en wielen, leek mij achteraf gezien eigenlijk ook wel  handiger om de motor mee op en af te takelen. Daarom heb ik twee bevestigingen hiertoe aan het motorframe gemaakt.

 

Kleine klussen zoals daar zijn; leuning en gordel op de bestuurderstoel maken hebben inmiddels ook plaatsgegrepen, alsmede een plek creŽren voor onze reisgenoot.

De buizen worden nog voorzien van CV-isolatie kokers, die dan bekleed worden met dezelfde stof als de nog te maken matras.

Vorige week heb ik een 15000 lbs lier voor achterop aangeschaft. Ik heb destijds geen mogelijkheid gevonden om de lier voorop zo te plaatsen, dat ik hier aan de achterkant ook lol van zou kunnen hebben.  Toch is een lier achterop misschien wel belangrijker dan een lier voorop, omdat het vaak het beste is op het moment dat je vast zit, dezelfde weg terug te nemen. Deze actie vereiste natuurlijk op haar beurt weer actie met betrekking tot de aanhangerkoppeling, die op zo'n moment hopeloos in de weg zit. Missen ga ik hem trouwens toch niet. Op de koppelingspen zit een moer 70. Mijn gereedschap gaat tot 35 en komt derhalve nog niet in de buurt, edoch wel tot de helft. Maar daar koop je uiteindelijk niks voor. Mijn moordenaar zou hem eventueel kunnen hebben, maar dan moet je wel de ruimte hebben om hem er op te kunnen plaatsen en die ruimte was er dus niet. Geprobeerd om hem met een beitel los te slaan, maar de moer gaf geen krimp. Omdat ik er stellig van overtuigd ben, dat ik de koppeling toch niet kwijtraak via marktplaats, e-bay of een dergelijk instituut, heb ik de haakse slijpschijf uit het vet gehaald. Nadat ik een gleuf in de moer langs de pen had gemaakt, was er genoeg spanning van af, om alsnog middels hamer en beitel succes te kunnen boeken. Maar makkelijk ging het nog steeds niet.

Daarna heb ik nog de stopcontacten links en recht verwijderd op de nette manier. Dat betekent dus zonder gebruik te maken van de kniptang met betrekking tot de kabels. En nu kan de liergrondplaat gemonteerd worden. Ik wil hier natuurlijk gebruik maken van de bestaande gaten van de koppeling. Maar die gaten moeten natuurlijk ook in de grondplaat komen. Deze gaten hebben een doorsnede van 21 mm, dus dat klusje moet even uitbesteed worden. Ik en mijn boormasjien wagen ons in dit stevige staal niet aan gaatjes groter dan 10 mm. Daarboven word ik het niet eens met mijn boormasjien.

Aanhangerkoppeling kopen, iemand????

5 oktober 2006

Zo, druk druk druk druk.. Weinig tijd voor updates aangezien het vertrek nu wel heel erg dichtbij komt en dreigt. Maar goed, de lier hangt er dus nu onder zoals hieronder te zien is..

Leuk is ook dat ie het goed doet. Deze lier zal weliswaar niet vaak gebruikt worden, maar is wel erg belangrijk voor mezelf. Als je de truck helemaal vast rijdt, kan het maar zo zijn dat de enige weg, de weg terug is en dan heb je dus niet veel aan een lier aan de voorkant. Paspoorten zijn inmiddels binnen en het carnet is inmiddels pending. Dit zal 4 tot 6 weken in beslag nemen, waarna we kunnen vertrekken. Wij hebben wel alle prikjes maar onze hond nog niet en dat dient ook nog allemaal geregeld worden. Een kubieke meter aan boeken is inmiddels in de truck geparkeerd en medicijnen zoals antibiotica en schone spuiten zijn ook bijna aan boord. Voor de verwende mens heb ik een van binnen uit bedienbaar satelliet vlakschoteltje gemonteerd.

Kunnen we lekker onderweg BVN kijken en radio 1 luisteren. Maar als die uit het zicht zijn is er natuurlijk altijd nog globaal CNN te ontvangen of Al Jazeera, afhankelijk in wat voor bui ik ben. Zo nu nog de laatste puntjes op de i. En dat zijn de verduistering en horren. De horren zijn absoluut rete belangrijk, aangezien we de kans op malaria zo klein mogelijk willen houden. En nu weer aan het werk.

Carnet

Van de week zijn we bij het visum bureau geweest voor een visum voor MauretaniŽ. Je moet daar ofwel een hotelboeking of iets dergelijks op papier kunnen laten zien, ofwel een carnet overleggen. Dat laatste konden we nog niet, omdat die nog in de ADAC molen zat. Maar intussen is het carnet de passage voor zowel de motor als de Daf net binnengekomen. Dus nu nog een gang naar het visumbureau en dan na 2 weken zouden we de hele papierwinkel voor elkaar moeten hebben.  We hebben ook 2 hagelspiksplintenieuwe extra dikke paspoorten met chip opgehaald, zodat we aan de komende meest strenge grensovergangseisen voldoen. Het vertrek dreigt nu redelijk dichtbij te komen en we verwachten half november weg te gaan. Er rest nu alleen nog maar wat kleine dingetjes aan de Daf te doen zoals de schilderijtjes en plantjes een plaats te geven en ons verder mentaal voor te bereiden.

Maar in principe is de truck vertrekklaar. Volgende week wordt hij nog APK gekeurd en dan mogen we ook van de regering vertrekken, vermits hij goedgekeurd wordt. Overigens gaat dit alles zonder de VOC mentaliteit, zodat andere Nederlanders na ons niet als ongewenscht zullen worden beschouwd.

8-november

De Daf is inmiddels (goed)gekeurd. Blijkt, dat je maar 2 schijnwerpers op het dak mag hebben. Bovendien is de o zo hippe stadsverlichting in deze werpers niet toegestaan. Feitelijk moet je dus kiezen tussen breedstralers en verstralers. Beetje raar want ik wil ze graag allebei hebben en links een verstraler en rechts een breedstraler mag ook al niet. Minder regels en meer VOC mentaliteit.. schiet mij maar lek. Afijn de lampen even losgekoppeld en na het bericht 'geen steek proef' de boel gelijk weer aangesloten.  Bij het testen van de remmen wordt ook het gewicht van de truck gemeten. Het is natuurlijk tijdens het bouwen altijd gokken of het gewicht goed verdeeld is. Er zijn in onze hal uiteraard geen weegfaciliteiten. Maar het heeft redelijk goed uitgepakt met linksvoor 2380 kg, rechtsvoor 2580 kg, linksachter 2240 kg en rechtsachter 2480 kg.  Vooras 4960 kg en achteras 4720 Totale gewicht 9700 kg.  Uiteraard kan het beter, maar ik ben niet ontevreden. En de eerlijkheid gebied te zeggen, dat er nog ongeveer slechts sprake was van ongeveer 200 liter van de in totaal 900 liter dieselolie. En er komt nog voor een halfjaar hondenbrokken bij, zodat we het totaal wel over de 10000kg zullen weten te tillen. Over hopelijk een week krijgen we de visa binnen. Voor die tijd moeten we nog wat antibiotica kuren scoren en een gezinsflacon larium voor 6 maanden. Er was ondertussen al heel lang sprake van een supergeheime reis pagina met gastenboek, die door maar 4 amateur detectives en leden van de club van jonge onderzoekers ontdekt zijn. Deze heb ik maar bij deze en met het oog op het naderende vertrek voor het grote publiek openbaar gemaakt.  Vertrek is nu binnen 1 a 2 weken. Hierna zullen dus alleen nog maar reisverslagen worden toegevoegd.