Het gaat goed met ons project. We hadden al een sheltertje gevonden. Vervelend was dus wel, dat het niet was wat we zochten. Hij was wat kort en zou met spanbanden vastgezet moeten worden op onze YA4440. Maar het was wel een Fokker shelter.

De vruchten, die deze site in zijn korte bestaan heeft doen ontstaan, is ze inmiddels ook al weer aan het afwerpen. Een e-mail Van Daan Bakker uit walsoord ( zeeland), maakte het ons toch maar weer eens duidelijk, dat ontwikkelingen zich soms toch sneller voordoen, dan je op het eerste gezicht zou doen verwachten. Want wij waren ongeveer 2 weken daarvoor bij van oa Dam in Bennekom op bezoek geweest. En hier vonden wij 2 hele mooie wielen met splinternieuwe banden. De velgen waren wat minder, maar het gaat uiteindelijk om het rubber, nietwaar. En daar stonden nog allemaal de rubberen antennetjes op..

7 november 2003 aangeschaft

Het rubber is hier nog wat vies... Maar ja, er moet nog wel meer gedaan worden.

Maar wij werden dus met een e-mail van Daan (29 november 2002) op de hoogte gebracht van de nieuwe ontwikkelingen. Deze behelsten de aankomst van een paar nieuwe YA4440 in Bennekom, en daartussen een exemplaar met erboven op een echte Fokker shelter. We hebben hier ook weinig tijd in het nadenken of overleg gestoken, want de volgende dag stonden we om 9 uur op de stoep.

En inderdaad, er was het nodige nieuwe militaire materieel aangeland. Op een van de gesloopte auto´s stond daar heel parmantig een zwaar mishandelde shelter. Maar deze had wel de volledige lengte en was bevestigd zoals een shelter bevestigd hoort te zijn, dus zonder spanbanden, maar wel met de speciale twist-locks.

Deze shelter was dus door een vorkheftruck, bereden door een minderbegaafde, te lijf gegaan. Maar dat feit op zich, had verder geen invloed op het wel of niet aanschaffen van de shelter. Je komt ze tenslotte niet elke dag tegen en ook hier geldt dus, dat als de gelegenheid zich voordoet, je deze met beide handen moet aangrijpen. De boel gelijk rond gemaakt en toen moesten we een week lang ons plasje ophouden, aangezien hij helemaal achteraf op het erf stond. Er moest eerst het nodige gerangeerd worden, om het onderstaande moment mogenlijk te maken.....

´s Avonds thuisgekomen nog even de schade op de foto gezet....

Maar kijk nou eens op de volgende foto. Ons zullen we ze niet hebben, want er is iets waar men geen rekening mee heeft gehouden. Spulletjes van of voor Hans en Ywan slopen heeft geen zin en is bovendien frustrerend voor de slopende partij, want wij maken alles weer heel. Kijk nu maar naar het plaatje en zie dat er geen sprake meer is van een gapend gat.

We maken ze lekker gek en ons krijgen ze niet gek. En zo kwamen wij op vrijdag 6 december 2002, in het bezit van een iewat gehavende shelter. En deze was natuurlijk van het grootste belang, om onze diepblauwe YA4440 weer zelfvertrouwen weer terug te geven, na een zo lang nuteloos bestaan bij het ministerie van oorlog. Ze kon weer aan het werk door een Fokker shelter op haar rug mee te mogen torsen. Haar leven was weer nuttig en had weer zin. Het mes snijdt aan twee kanten, de YA4440 had weer bestaansrecht en wij hadden de mogenlijkheid om haar in te richten als Afrika-camper.

Ze straalt weer en vervuld haar taak zonder klagen of nukkigheid. Ik snap niet dat ze bij defensie afscheid nemen van de YA4440, maar ja daar hebben ze dus meer verstand van slopen, dan van motiveren.

Een klein beetje geven en je krijgt er zoveel voor terug.

volgende

 

verder