Inmiddels zijn we alweer een stuk gevorderd met de reserve wielen,ramen en een lier.

Enige tijd geleden een frame in elkaar gelast, om de nieuw verworven reserve wielen in op te hangen.

Nadat we het frame gespoten hebben gemonteerd achter de cabine..

Slechts één wiel kon vooralsnog worden opgehangen, omdat we eerst nog een ander plekje voor het luchtfilter moeten verzinnen.

De lier betreft een Ramsey RPH12000, welke we onder gunstige voorwaarden bij Linse hebben kunnen betrekken.

Zo, eerst even een vervelend klusje plegen, enwel het geld overmaken naar de firma General equipment Linse BV. We zitten op dit moment nog in de situatie, dat met zekerheid te zeggen is, dat we de lier anders niet mee krijgen. Aangezien we hem toch willen meenemen hebben we, om een patstelling in deze te voorkomen, de poet toch maar overgemaakt. Bovendien moeten we natuurlijk ook niet zeuren, want we kregen wel waar voor ons geld en bovendien is het zo, dat ze recentelijk hebben laten weten, dat ze bijdragen in de kostbare afmontage van het geheel. En we waren toch al zo tevreden over dit bedrijf!

Hop.

En dit is hem dan......

Geïnteresseerd in de tekening? (265kB)

En de hydraulische pomp om hem aan te drijven...

En natuurlijk de PTO om de pomp aan te drijven.

Het is nu zaak, dat zo snel als mogelijk natuurlijk de lier gemonteerd wordt. Maar dit is ietwat ingewikkeld. De DAF is van origine natuurlijk niet uitgerust met een mogelijkheid tot montage van een Ramsey RPH12000. Er moet dus nu een degelijke montageplaat gemaakt worden, zodat de wegen van de YA4440 en de Ramsey zich niet zullen gaan scheiden. Besloten is om dat maar eens uit te gaan besteden in verband met deze toch wel belangrijke eis. Op dit moment is het proces van fabricatie nog gaande en proberen we de producent tot enorme spoed te manen. Edoch omdat het niks kost schijnen argumenten in deze niet of nauwelijks te werken. Gek.

Om de tijd maar een beetje te doden hebben we besloten de shelter van buiten wat netter te maken. Verreweg de eenvoudigste en goedkoopste methode hiervoor, is een blik verf en een rollertje uit het vet te halen. Zo gezegd en zo gedaan. Bij de kleurstelling geldt overigens steeds, dat deze op geen enkele wijze mag provoceren, wat overigens niet betekent dat ze niet mag opvallen. Meestal gaat dat hand in hand ( niet provoceren en wel opvallen). Duidelijk is wel, dat het niet verstandig is om de originele legergroene kleurzetting te handhaven.

Hij werd dus niet legerrood.

Legergroen is namelijk toch een kleur die al snel gedachte oproept bij rivaliserende partijen, dat je participant bent in het conflict. Waarbij dan ook nog eens niet vastzat welke partij je vertegenwoordigt en dientengevolge alle partijen denken, dat de tegenpartij is.

Bij rood verwachten we dit soort discussies grotendeels te vermijden. In het verlengde hiervan laten we ook de M16 thuis.

Afijn, de kleurzetting kan natuurlijk altijd door zwaarwegende argumenten, zoals bijvoorbeeld sponsors, aangepast worden, maar de huidige is toch ons uitgangspunt.

En kijk, uiteindelijk na veel sores is het voorkantje van onze DAF buitengewoon opgeleukt met de lier.

De volgende stap is nu de as organiseren cq laten maken tussen PTO en hydraulische pomp. Iemand ideeën?? Dan kunnen deze gemonteerd worden en kunnen we de boel laten beslangen en voorzien van hydraulische olie, zodat de lier niet alleen de boel opleukt, maar daarnaast ook feitelijk te gebruiken is. Dattie, zeg maar, het voor spek en bonen stadium gaat ontstijgen. En dan hebben we het dus over de lier.

 

Voor op het dak hebben we nu een aantal zonnepanelen, welke ons in de Afrikaanse zon, in iedergeval een stevige computer (500 watt) draaiende kunnen houden.

En we gaan er gemakshalve van uit, dat we in een belangrijk deel van Afrika daar geen gebrek aan hebben. Maar indien de zon toch op een of andere manier het spel gaat breken, kunnen we terug vallen op de 220volt 500 watt, die het ons geschonken aggregaat kan leveren

.

Als derde backup, beschikken we dan nog over een converter, die uit onze 24 volt, 220 volt en ook alweer 500 watt kan leveren.

Het was nu zaak om de YA nu eindelijk eens serieus te testen. Dit combineren met een korte skivakantie van 3 dagen, lag al snel voor de hand. 2 weken hiervoor had ik al een Webasto voor op de shelter gemonteerd. De indeling, voor wat betreft zithoek en bedden was ook al voor elkaar in de ruwe en ongeverfde vorm. (binnenkort ook hier foto´s van). Was wat basic misschien, maar het belangrijkste, nl de bedden met lattenbodems en voorzien van matras met de kachel maakte, dat we zonder enige afgunst naar de busjes, tenten en andere misère om ons heen in een nogal koud Zwitserland konden kijken.

Op bovenstaande foto is de verwarming linksboven op de shelter goed te zien. Hij doet het zo goed, dat het plastic kapje aan de binnenkant, waar we de luchtstroom mee stuurde, na demontage, een ideaal object voor het stedelijk museum is geworden. Het was dus ondanks de kou in een heel korte tijd zeer behaaglijk in de shelter.

De YA hield zich kranig tijdens de reis en kon goed meekomen met het andere vrachtverkeer. Het laatste stuk voor Zermatt moest er op de hellinkjes van rond de 8 a 10 % wel teruggeschakeld worden naar de 2e versnelling. Ja, je moet dan geen haast hebben!

Bij terugkomst bleek, dat ik me toch wel verplicht voelde vanwege familiaire omstandigheden de reis voorlopig uit te stellen. Dit en het afhaken van Hans, noopte tot drastische wijziging van de plannen. Het makkelijkst was nog wel het zoeken naar een nieuwe partner, nl mijn eega van de afgelopen 22 jaar. Maar er is nog zoveel te doen aan de YA, dat het dit jaar niet gaat lukken. Uitstel is absoluut geen afstel, alles blijft staan in het licht van een vertrek naar Afrika. Ik ga dus gewoon door met het klaar maken van de YA in een onvermijdelijk langzamer tempo. Alhoewel? Er is uit verschillende hoeken al hulp aangeboden. We hebben nu als doel, volgende jaar als een soort van testrit, noord-Afrika te doen, voor we aan het echt grote werk gaan beginnen.

Andrea is inmiddels begonnen met haar C-rijbewijs en moet rond september/oktober het theorie examen doen.

Maar eerst gaan we acte de précense geven op het DAF 75 jaar memorial. En zoals het er nu naar uitziet , zijn we de enige YA4440 op dit feest.

DAF 75 jaar!!

Het is helaas en inmiddels alweer een tijdje achter de rug. Het was een enorm leuk en goed georganiseerd evenement, waarbij je als deelnemer nu weet wat het gevoel is de tour de France te fietsen. Half Brabant was uitgelopen en had zich geïnstalleerd langs de routes op zaterdag en zondag om al het DAF geweld te schouwen, te fotograferen en te filmen. Waarschijnlijk was hier sprake van een DAF gevoel. We hadden op de valreep nog even snel 2 matrassen gekocht, zodat we nu de shelter echt hebben kunnen inwijden. Hetgeen overigens allerminst betekent, dat hij af is zoals hier te zien is.

.

 

verder