Op het programma na dit zeer geslaagde DAF weekeinde stond nu een bezoek aan Willy's Treffen. Maar in dat kader wilde we natuurlijk weer een aantal stappen voorwaarts gemaakt hebben voor wat betreft de inrichting van de shelter. Eerst moest er een watertank geregeld worden en dat is op zich niet makkelijk. Een maattank zou natuurlijk het mooist geweest zijn. Dus maar even offerte aangevraagd bij Drocom, maar na een aantal weken radiostilte, toch maar even verder gezocht. Bij de campshop stond bij de universele watertanks een hele interessante van 160 liter met de maten 30x160x23. Ik kom echter na berekening op een inhoud van 110,4 liter. Afijn, er klopte allemaal niet veel van (ook niet bij de overige tanks), wat toch wel vervelend is bij een postorderbedrijf. Een telefoontje leverde ook niet veel meer helderheid op. Uiteindelijk heb ik een 150 liter Vetus tank gekocht in precies de gewenste maat.

 

Ik moest wel alles zelf op de gewenste plaats monteren, zoals daar zijn; inspectiegat, vul- ontluchting aansluitingen. Tevens een 24 volt waterpomp met drukvat aangeschaft. Daarnaast een compressorkoelkast gekocht van 90 liter met vriesvak 12-24 volt. Deze verbruikt als hij aanslaat slechts 45 watt. En een zonnepaneel levert 125 watt, dus op het hele setje van 4, is goed om 11 van deze koelkasten aan de praat te houden, wat overigens geen doel op zich van mij is. Het blijft er dus bij een. Even alles snel samenbouwen met een aanrechtblad alsook het snel schilderen van het houtwerk in de goede kleur. Dan zouden we klaar zijn voor Willy, waar we hopelijk een hoop nuttige, leuke, interessant, etc boompjes konden opzetten met ervaren globetrotters. Eventueel wel misschien met een andere YA4440 reiziger.

Zo, het is nog lang niet af, maar het is allemaal al wel weer wat comfortabeler.

 Vrijdag 29 augustus was het dan zover, we reisden af naar Staufenberg Duitsland. alwaar we rond een uur of 5 aankwamen. Het terrein was al helemaal vol met voertuigen in alle soorten maten, leeftijden etc. Het had daarvoor kennelijk al enige tijd geregend, want vooral het stuk waar wij gingen staan, was een grote modderglijbaan.

Hierna kwam nog het nodige verkeer langs gegleden en groef de sporen nog wat dieper uit. En elke keer als ze stil stonden en weer doorreden, kwamen er weer diepe kuilen in de toch al diepe sporen bij, zodat wij ook redelijk diep door de modder gingen zoals hieronder is te zien. Dit werd alleen nog maar erger na een zaterdag van regen en motregen

Het is eigenlijk verbazend, dat je zo'n grote en zware wagen zo makkelijk door de bende heen kan sturen Een leuke verassing was de ontmoeting van een oude e-mail bekende, Pier Kerkstra, die met zijn YAL4440 een hoop reiservaring heeft opgedaan. Door Afrika gecruised en naar MongoliŽ op en neer gereden. Gelijk van de kans gebruik gemaakt en zijn wagen aan een onderzoek onderworpen, waarbij vooral zijn buitenproportionele hydraulische lier pure science  fiction leek. Ik had in ieder geval nog nooit zo'n groot ding gezien. Je zou er 2 volledige YA4440's mee kunnen ophijsen. (tegelijk).

Op en neer naar MongoliŽ naar met als enige 'probleem' een gebroken hitteschildje op de turbo, geeft mij in ieder geval nog meer het idee voor de juiste kar te hebben gekozen. Maar goed het was, een geslaagd weekend, waar we weer van de luxe van een, weliswaar nog geen afgebouwde , maar inmiddels toch wel comfortabele container, hebben kunnen genieten.

Een indruk van de bijeenkomst van Willy's treffen is hier te vinden..

Andrea is inmiddels geslaagd voor haar theorie (18 september)en heeft haar binnenkort haar eerste rijles. De DAF heb ik vandaag (25 september) binnen geparkeerd.

Een van de grootste hoofdbrekens tot nu toe, was eigenlijk wel het organiseren van de as voor de PTO-hydraulische pomp. De as op zich kon ik zo laten maken bij Dronk. Maar ze konden daar de flens voor de pomp nergens krijgen. Uiteindelijk heeft Joop (van Dam Bennekom) na enig gegraaf in de krochten van zijn hoofd alsook zijn magazijn mij de flens, nieuw uit de DAF-doos, kunnen leveren. Snel dus even opgehaald en als een raket (dus niet met de YA4440) naar Dronk Halfweg getogen. Het lier project loopt weer. Na montage, zal het geheel op bezoek gaan bij de buren om de hoek, nl Pirtek, voor de zo broodnodige hydraulische slangen. Ik heb al een olie tank, dus ik verwacht lier gezien geen grote te nemen hobbels meer. Volgende week zal worden overgegaan tot het bestellen van een extra dieseltank op maat. Waarna we weer een tijdje in armenhuis zullen moeten gaan vertoeven.

Hierstie dan

De as tussen de PTO en de hydraulische pomp zonder pompflens. Het hele zwikkie is inmiddels gemonteerd zoals in de gallery te zien is. Energie word nu gericht op het monteren van de olietank en  hydraulische klep. Inmiddels is er ook een 700 liter kunstof dieseltank op maat besteld.

Verdomme, de leeftijd gaat opspelen denk ik, want de fysiek wil niet meer zo. Gelukkig gaan we morgen nog niet weg en heb ik nog even de tijd. Ik ben net gebeld, dat de extra dieseltank klaar staat om afgehaald te worden. Nou maar hopen, dat alles een beetje past, dus dat mijn centimeters net zo groot zijn als die van Drocom. In dat geval past het waarschijnlijk wel. Inmiddels heb ik de verwarming opnieuw bedraad en voorzien van een digitale huiskamerthermostaat. Kortom het wordt redelijk luuks aangezien mijn huiskamer (thuis) niet eens voorzien is van een dergelijke gadget. Hij is zelfs per dag te te programmeren. Natuurlijk ook even getest en het is eigenlijk wel geestig, want op de momenten dat thermostaat het nodig vindt de boel op te starten, ontsnapt er uit de schoorsteen een zwarte rookpluim. Kortom het werkt goed. Inmiddels schiet het interieur ook redelijk op. Een fris vloerbedekkinkje doet de boel ook lekker opknappen zoals hieronder te zien is

.

Hoppa de dieseltank is binnengekomen.... Bijna 700 liter!

 

Nu wordt het tijd voor een zekeringenkastje, lampjes, muziek en meer andere elektronica dingetjes. Een aanvang is inmiddels gemaakt mbt de zonnenpanelen. Aluminium profielen gaan vast geplakt worden op het alulminium dak. Eerst de dakbedekking weggestoken zodat het aluminium van het dak vrijkomt. De panelen worden dan op de profielen gebout en verbonden met de solarregelaar die op 2 aparte accu's wordt aangesloten.

Dit wordt een 24 volt 500 watt voorziening met een maximale laad en/of belastingstroom van 20 ampere. En daar gaat het allemaal mee lukken.

verder