27-7-2005

Tjeemig, ben met allemaal dingen tegelijk bezig., als dat maar goed gaat. Ik heb dus 2 nieuwe bandjes gekocht en waar laat je die?  Eentje voor op de shelter en een had ik op het dak van de cabine bedacht. 2 banden op het dak van de cabine is niet echt een optie, omdat ze dan aan beide kanten een stuk uitsteken. Net zo'n Fransman met pet.. Kortom, geen pan en niet handig. Wat ik wel nu nodig heb is een soort van ski imperiaal op het dak. Dat is minder ingewikkeld dan het lijkt, aangezien de cabine al voorbereid is voor de montage van een afuit. En daar ga ik lekker gebruik van maken om mijn reserveband mee te nemen, ik neem toch geen mitrailleur mee. Peter heeft toen hij voor zijn 4440 hiervoor de voetplaatjes maakte, gelijk een setje voor mij bij gemaakt. En ik weet het nu zeker; we hebben dus echt dezelfde auto's, want ze passen perfect.

Aan de voorste komt nog een stuk rondstaal waar de ver- en breedstralers op worden gemonteerd. Maar deze moet nog gebogen worden, waarna ik het boeltje wil laten verzinken.

Ondertussen ben ik ook druk bezig om de bagageruimte uit te breiden. Het reservewiel en ophanging is inmiddels verwijderd om plaats te maken voor de kist. De accu's worden ook gevangen in de kist want het is geen prettig idee, dat ze zo voor het grijpen staan. De tijd, dat ik mijn fiets niet op slot hoefde te zetten ligt tenslotte al weer een tijdje achter me. Sterker nog, het is tegenwoordig algemeen aanvaard, dat als je fiets niet op slot staat, men het recht heeft om hem te jatten. Raar, maar ja, je past je daar toch maar op aan, want anders kan je elke week een nieuwe fiets aanschaffen en voor je het weet, hou ik in mijn eentje de economie aan het draaien.

Accu's dus achter slot en grendel. Het levert de nodige extra bagageruimte op. Stoelen en en andere zaken, waarvan het handig is om ze voor het grijpen te hebben, zullen hier hun plekje vinden. En natuurlijk lekker buiten koken.

Bijna op zijn plekkie                                   Op z'n plekkie

De kist er onder was minder gemakkelijk dan het lijkt. Ik zat namelijk te worstelen met de hydraulische installatie. Toen die eronder gemonteerd werd, had ik helemaal geen rekening gehouden met een kist. Ik ben kennelijk niet zo'n planner. Afijn, die moest zo geplaatst worden, dat alles allemaal binnen de kist zou vallen. De olieaanvoerslang moest verplaatst worden en dat is dan ook gelijk de dikste slang waar ook de meeste olie uitloopt. Ik was hierna startklaar was voor een potje Turks worstelen. Ik glom zo, dat er geen foto met flits van kon worden gemaakt. Bewijsmateriaal heb ik dus niet. Maar goed, uiteindelijk hangt de kist er onder en nu nog de vlakken opvullen met aluminium traanplaat en dan kan hij afgevuld worden. Gelijk heb ik me geworpen om de het bagagerek op de cabine klaar te maken voor de verzinkerij. Aan de voorste drager heb ik  nu het rondstaal gelast. Ik heb de hoeken niet gebogen maar erin gelast. Dit omdat de meeste verzinkerijen gesloten zijn ivm bouwvak en ik via de lokale ijzerboer een afspraak in Rotterdam kon maken, althans ik lift mee op zijn verzinkopdracht. Dit scheelt weer enige weken.

Ik heb hem toen maar als een raket klaar gemaakt, zodat ik de boel bij de ijzerboer kon achterlaten. Hij gaat nu in een vracht met een heleboel ander spul naar Rotterdam om verzinkt te worden. Ik hoop hem snel weer terug te krijgen om hem er definitief op te hebben voor we naar Willys Treffen gaan.

12-8-2005

Ondertussen gaan we natuurlijk als een raket verder en gaan we niet wachten op de ijzerboer. Dus eerst maar eens het nodige traanplaat besteld en opgehaald. En toen kon het beginnen. Eerst moest om de kist dicht te kunnen maken, de hydraulische installatie en accu's inclusief accu bak verwijderd worden. Voordat dit gedaan kon worden, moest eerst de hydraulische olie afgetapt. Het meeste had ik veilig gesteld, maar voor het uitlekken had ik er toch nog maar even een bak er ondergezet. En niet voor niks, want bij elke beweging van willekeurig een slang, blijkt er elke keer weer nog een liter uit te komen. Naar is wel, dat ik ondertussen met boren het nodige ijzervijlsel in de bak heb laten lazeren, waarmee deze olieresten volledig onbruikbaar voor mij is geworden. Gelukkig ben ik nog in bezit van een gezinsflacon hydrauliek olie van 20 liter. Dat gaat dus goed komen.

Accu's en de hydraulische installatie zijn inmiddels weer terug geplaatst. De hydraulische installatie is weer rijkelijk voorzien van olie, ontlucht en getest. Is weer helemaal dicht en lekvrij. De deur van de grote opbergkist heb ik voorzien van een tafelblad, zodat we hier kunnen koken. Hier komt dus ons kook, zonnewering, tafel en ook zitgerei te liggen.

13-8-2005

Pech, pech, pech, pech, pech..

Is verdomme mijn hele program tot Willys Treffen in de war geschopt. Nou ben ik ondanks een nog steeds niet aflatende stroom etter uit mijn enkel, sinds mijn hangende lasavontuur, eindelijk in staat mij enigszins normaal voort te bewegen. En nu verdwijnt een deel van mijn pink tussen de flens en het velggat van een van mijn mooie MAN-KAT velgen tijdens de montage. Een race naar het ziekenhuis met een stuk vinger in de bijbehorende hand volgde. Theoretisch was mijn hand dus nog compleet. Maar in het ziekenhuis werd al snel gemeld, dat ik definitief afscheid van dat deel van mijn lichaam moest nemen. Bovendien was de boel niet meer compleet omdat er geen bot meer in het losse stukje pink zat. Uiteindelijk is er nog iets meer door de arts verwijderd en daarom is onderstaande foto niet helemaal adequaat.

Het betreft hier een zogenaamde röntgenfoto. Ik heb hier voor gekozen, omdat deze niet zo bloederig is en de site derhalve geschikt blijft voor alle leeftijden. Het laatste stukje pink is dus ook nog verwijderd. En aangezien mij is meegedeeld, dat dit een lang verhaal kan gaan worden, ben ik benieuwd of we op schema blijven liggen. Voorlopig gaan we er van uit, dat wij in ieder geval Willys treffen met onze aanwezigheid toch zullen opsieren. Ik leef tenslotte nog wel;

Maar het blijft allemaal zwaar kut.

18-8-2005

Het feit dat ik op dit moment door mijn 'handy'cap minder toegerust ben op mijn taak als handige flikker, maakt niet dat het complete project stilstaat. Geregeld kan er natuurlijk ook worden. Zoals deze mooie als nieuwe DAF 95 stoel. Luchtgeveerd natuurlijk.

Echt helemaal niets op aan te merken, behalve dan dat het hier een rechtse betreft. Op zich niet zo schokkend, aangezien het wel allemaal past, alleen de bediening zit ook rechts. Maar een linker is waarschijnlijk ook al op komst. Hopelijk komt die mijn kant op zodra er een nieuw ventiel in is gemonteerd. Monteren van de stoelen in de truck wordt uiteraard uitgesteld tot ik fysiek in staat ben om mijn rol als handige Henkie weer te kunnen vervullen.

28-9-2005

Zo, ik ben toch relatief druk geweest met Max. De narigheid is wat beter te dragen en dat heeft gelijk enorme gevolgen voor de productiviteit. Die zit bij lange na nog niet op het aloude peil, maar de "achter de geraniums periode" is toch wel voorbij. En met de steun van wat vrienden, die de op dit moment voor mij nog onmogelijke handelingen verzorgen, kom ik lekker toch verder. Zo is Peter toch wel een belangrijke factor geweest, voor het feit, dat ik nu op een luchtgeveerde stoel rijd.

Hij staat op de foto 'luchtloos' maar kan heel hoog. En zoals gezegd de bediening zit aan de andere kant, waar ik overigens goed bij kan komen. Maar hij doet het er niet minder om. Bij de aanschaf van de volgende DAF 95 (linker) stoel gaat alles goed komen.

Inmiddels had ik ook al weer mijn dakrek verzinkt teruggekregen. Is weliswaar geen chroom, maar wel een stuk beter dan wat het was. Deze heb ik er met behulp van een andere Peter op het dak van de cabine gemonteerd.

De 2 pielemuisjes ter rechter zijde ( voor de kijkertjes links ) dienen ter fixatiegebeuren van mijn resevebandgebeuren. Ik kan nu volstaan met een spanbandje. Ze sluiten namelijk de hiel van de band precies op. De bedoeling was, dat er een kokerprofiel op gebout zou worden. Dan heb je niet eens een spanband nodig. Maar dat komt misschien nog wel als weer de tijd heb en wat handiger ben.

Links staat hij dan voor een belangrijke steunpilaar van ons projectje en rechts heb ik de reserveband inmiddels op het dak gelegd. Ik heb toen 2 leuke mooi verchroomde Hella krijgertjes op de het rek gemonteerd ( helemaal alleen ). De middelste zoals hieronder is te zien is optioneel en zit nog niet vast. Voornamelijk omdat ik de nodige kingsize metaalboor niet in mijn bezit heb. Trouwens al had ik hem wel, dan had hij waarschijnlijk niet in mijn boormachine gepast.

Maar aangezien hij hier los staat, heb ik hem er weer afgehaald. Eigenlijk zou ik er nog 2 Hella's illuminater op willen hebben, maar dat is me toch te veel geld (160 EuroDollar/ stuk) en dat is me toch te gek. Sponsors?? Nee?? Dan wacht ik andere krijgertjes af of een goedkope aanbieding van 2e handsjes of zo.. Maar er moeten nog 2 dingetjes gedaan worden voor we het volgende weekeind naar Duitsland afreizen en wel een plekje voor de trap vinden en een gasveer op mijn motorframe monteren. Anders waait ie met alle winden mee en daar heb ik zo'n hekel aan.

Zo.. opgelost. Nu alleen nog een plek voor de trap.

30-08-2005

Zo, en daar hangtie dan. We kunnen weg. Ik doe verder niks meer. Eerst lekker naar Willy.

verder