Het begon dus allemaal met de aanschaf van een MB200 bij de ons helaas veel te vroeg ontvallen den Oudsten in Woerden. Maar om even bij het begin te beginnen; de aanleiding. Dit wordt bepaald niet een al te lang verhaal, want een blik op deze foto van onze ex-directeur, maakt natuurlijk in een klap duidelijk, dat je bepaalde vormen van escapisme gaat ontwikkelen..

Dit kwam oa tot uitdrukking in de aanschaf van een DAF MB200. De bedoeling was hiervan een camper te maken, waar we dan ter compensatie, vluchtplezier aan zouden beleven.

Groot voordeel van de bus als camper is natuurlijk, dat qua inrichting je geen concessies hoeft te doen. In het begin sloegen we misschien wat door wat dat aangaat, door een 60-er jaren zithoek met bielzen tafel in de bus te parkeren. Ook werd de bus voorzien van een aanrecht, zoals gebruikelijk wordt geplaatst in een nieuwbouwwoning. Dit, en een roestvrijstalen 400 liter watertank zorgde ervoor, dat de overstap van huis naar bus een niet al te grote cultuurshock vormde.

de bouw van de slaapkamer

Een slaapkamer met daarin 2 stapelbedden met lattenbodems en gewone matrassen maakt eveneens duidelijk dat wij het niet zo op hebben op die piepkleine poppenkastcaravannetjes en campertjes, op van die baby wieltjes met miniscule plastic keukentjes en bedjes, waarbij als je ze wil gebruiken, toch eerst de zithoek moet afbreken en de afwas moet doen, waarna je het aanrecht kan weg klappen. Nee, dan liever in een tent of een echte dus. We zijn achterin zelfs voorzien van een schuur.

Tijdens een van de vele weekeinden, waar we met veel plezier tijd hebben gestoken in de MB200, hoorde wij op de weg terug een interview waarin een of ander toneelgezelschap geinterviewd werd. Zij waren met een stadsbus door Afrika getrokken waarbij eigenlijk bleek, dat een bus niet het meest ideale voertuig was voor zo´n onderneming.

Nou, en een bus die hadden wij ook. En wel een hele goede, nl een DAF MB200 met een 11,6 liter DKDL motor. En toen begon het grote nadenken over hoe de bus in te richten voor Afrika. Dat vereiste toch een ander soort bus dan die we tot nu gebruikt hadden voor onze reizen door Frankrijk. Modificeren zou wat ingrijpend zijn, omdat we haar dan van een aangedreven vooras moesten voorzien, het chassis voor, tussen en achter de assen aanzienlijk moesten worden ingekort en verhoogd.

Is dus feitelijk geen optie.

We moesten dus iets anders verzinnen en gingen dus op zoek naar grote militaire voertuigen, waarbij onze voorkeur uiteraard uitging naar een DAF. Zo gingen wij het land door en kwamen uiteindelijk terecht bij BESKO BV. Maar ook daar waren de YA4440´s helaas al lange tijd op rantsoen. Leuk waren wel 2 M.A.N. diesels met torpedo neuzen.

Maar dit was toch eigenlijk niet wat wilden.

 

terug naar www.ya4440.net.ms